Leidinggeven op afstand

 

Leidinggeven op afstand ervaren in de natuur!
Hoe geef je als leidinggevende leiding aan jouw medewerkers op afstand? Hoe voer je het echte gesprek op afstand? Hoe zie je of jouw medewerkers gemotiveerd zijn en of ze de output leveren die je van ze verwacht? Hoe zorg jij er op afstand voor dat mensen de voortgang en het resultaat van hun werk kunnen zien?

 

Hoe borg je dat jullie samen het beste resultaat blijven neerzetten in een veranderende (online) wereld? Allemaal vragen die nu (extra) relevant zijn in deze tijd van leidinggeven op afstand. Voor jou als leidinggevende is het van belang dat je ervoor zorgt dat je medewerkers goed met elkaar blijven communiceren en met elkaar in verbinding blijven.

 

 

Programmaschets
Om 09.30 uur ontvangen we jou in de natuur. Om vervolgens na een korte kennismaking te starten met een ervaringsgerichte opdracht op hoogte, in het Klim & Avonturenbos, waarbij je op afstand leidinggeeft en een – fictieve groep medewerkers – motiveert om een goed resultaat neer te zetten.

 

Aan jou de uitdaging om de resultaten te monitoren en je collega’s hier deelgenoot van te maken. Ondertussen word je overspoeld met informatie en is jouw zicht letterlijk beperkt. Het lijkt wel erg op je thuis werksituatie zo….

 

 

Na de lunch gebruiken we jouw individuele inzichten en de gemeenschappelijke ervaringen, voortkomend uit de ervaringsgerichte opdracht, om samen te reflecteren op leidinggeven op afstand en leidinggeven aan meer zelfsturing. Je wordt meegenomen in korte theorie en uitgangspunten die we terplekke vertalen naar een actieplan voor jouw team/ medewerkers.

 

Om 17.00 uur sluiten we de dag met elkaar af met een gesprek en een borrel; ieder vanuit een eigen hangmat, waarbij je zowel contact kunt hebben met anderen als ‘op afstand’ kunt zijn door individueel te reflecteren.

Verdere inhoud van het programma


Tijdens deze daycourse laten we jou in de natuur en in het bijzijn van collega leidinggevenden ervaren wat leidinggeven op afstand inhoudt en reiken we je praktische tools aan om de dag erna in je team (online) toe te passen. Even met afstand van het werk alle relevante vragen die bij leidinggeven op afstand komen kijken ervaren met als doel om je effectiviteit in je werkcontext te vergroten. Op afstand werken is de laatste jaren steeds gewoner geworden. Structureel en allemaal vanuit huis werken omdat het moet is nieuw.

Vragen die aan bod komen:

 • Het begeleiden van jouw medewerkers nu alle structuur en routines van hun vertrouwde werkplek zijn weggevallen?
 • Hoe blijven jullie samen productief en creëren jullie een verbindende en productieve werksfeer op afstand?
 • Wat kan of moet beter in jouw manier van leidinggeven, om duurzamer en effectiever samen te kunnen werken?

 

Ons streven is dat:

 • jij terugkijkt op een inzicht- & energie gevende dag in een mooie natuurlijke setting.
 • de diverse uitgangspunten en tools bekent bij jou zijn om jouw team resultaatgericht en op afstand aan te kunnen sturen en om individuele medewerkers te motiveren.
 • er is gereflecteerd op je eigen talenten, valkuilen en copingstijlen en wat dit voor je betekent bij leidinggeven op afstand.

Tarieven:

€ 425,- per persoon, excl. BTW.
Hierbij zit inbegrepen:

 

 • Voorbereiding en uitvoering van een dagvullend programma door bevlogen trainers.
 • Begeleiding door ervaren instructeur(s) van de ervaringsgerichte opdracht.
 • Onkosten organisatie.
 • Gebruik van de outdoorterreinen & binnenlocaties (in geval van slecht weer).
 • Het boekje: “Zelfsturing vraagt leidinggeven, 50 praktische tips voor leidinggeven aan zelfsturing” (Peek & Willems 2020).
 • Catering: ontvangst met koffie, thee en taart, lunch en borrel.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over onze diensten of ben je benieuwd naar onze aanpak? Neem dan contact op met Ruben Lamboo 06-48257725

Contactgegevens

Antiloopstraat 12
6531 TN Nijmegen

06-48257725