Leidinggeven aan Onderwijs Professionals

 

Leidinggeven aan sterke teams

Hoe geef je als leidinggevende leiding aan jouw teams anno 2024?
Ervaar jij dat er van alles speelt in een van jouw onderwijsteam(s)? Dat mensen ontevreden zijn en het team (dreigen) te verlaten? Dat het ze, ondanks jouw energieke aansturing, niet lukt om een stevig teamfundament op te bouwen waardoor teamresultaten effectief behaald kunnen worden?

 

Lamboost neemt jou als teamleider mee op ‘avontuur’ – in een actieve, inspirerende en prikkelende dag – zodat jij nog beter zicht krijgt op waar jouw team op dit moment staat. Dat je zicht krijgt op wat de best passende interventies zijn en wat jij hierin hebt te doen. Welk gedrag van jou is bijvoorbeeld helpend en lukt het je al dit gedrag effectief genoeg in te zetten? Welk gedrag van jou werkt eerder belemmerend / remmend en hoe buig je dat nu om naar helpend gedrag?

 

 

Programmaschets
Om 08.30 uur ontvangen we jou in de natuur bij outdoorbureau Rocks ‘n Rivers. Om vervolgens na een korte kennismaking met elkaar te starten met een ervaringsgerichte opdracht. De output van deze opdracht gebruiken we om de rest van de dag verdere invulling te geven. We doen wat nodig is!

 

 

Na de lunch gebruiken we jouw individuele inzichten en de gemeenschappelijke ervaringen, voortkomend uit de ervaringsgerichte opdracht, om samen te reflecteren op leidinggeven aan sterke onderwijsteams en leidinggeven naar meer zelfsturing. Je wordt meegenomen in korte theorie en uitgangspunten die we terplekke vertalen naar een actieplan voor jouw team.

 

Om 17.00 uur sluiten we de dag met elkaar af met een gesprek en een borrel; ieder vanuit een eigen hangmat, waarbij je zowel contact kunt hebben met anderen als ‘op afstand’ kunt zijn door individueel te reflecteren.

Verdere inhoud van het programma

Tijdens deze daycourse laten we jou in de natuur en in het bijzijn van collega leidinggevenden ervaren wat effectief leidinggeven inhoudt en reiken we je praktische tools aan om de dag erna in je team toe te kunnen passen. Even met afstand van het werk alle relevante vragen die bij leidinggeven anno 2024 komen kijken ervaren met als doel om je effectiviteit in de werkcontext te vergroten.

Vragen die aan bod komen:

 • Hoe krijg ik mijn team uit de overleefstand naar weer meer ontwikkelgerichte teamenergie?
 • Welke teaminterventies zijn in welke fase helpend en welke interventies werken eerder belemmerend?
 • Hoe zorg ik voor nog meer team gedragen verantwoordelijkheid waardoor de spreekwoordelijke ‘apen’ niet meer op mijn schouder terechtkomen?
 • Hoe zorg ik dat ik steeds minder oplos en ‘fix’ voor mijn team maar enkel benoem en het ze zelf laat oplossen?

Ons streven is dat:

 • Jij terugkijkt op een inzicht- & energie gevende dag in een mooie natuurlijke setting.
 • De diverse uitgangspunten en tools bekent bij jou zijn om jouw team resultaatgericht en vanuit verbinding effectiever aan te gaan sturen naar steeds meer loslaten vanuit vertrouwen.
 • Er is gereflecteerd op je eigen talenten, valkuilen en copingstijlen en wat dit voor je betekent bij leidinggeven aan sterke onderwijsteams.

Voor wie:

 • Teamleiders binnen het onderwijs die leidinggeven aan teams tussen de 5 – 10 personen per team.
 • Minimale ervaring met leidinggeven is 2 jaar.
 • Een afgeronde hbo-opleiding. Inzichten uit de leergang moet je kunnen generaliseren en vertalen naar andere praktijksituaties. De leergang is gebaseerd op het gedachtegoed van Jobbeke de Jong.

Tarieven:

€ 695,- per persoon, exclusief BTW. Minimaal aantal deelnemers is 6, maximaal aantal deelnemers is 10.

 

De kosten worden voor de start van de dag geïnd. De annuleringsvoorwaarden staan genoemd in de Algemene voorwaarden van Lamboost.

 

Hierbij zit inbegrepen:

 • Intakegesprek en evaluatiegesprek via MS Teams.
 • Voorbereiding en uitvoering van een dagvullend programma door bevlogen trainer(s).
 • Begeleiding door ervaren instructeur(s) van de ervaringsgerichte opdracht.
 • Trainingsmateriaal zoals reflectieopdrachten, huiswerkopdrachten.
 • Onkosten organisatie.
 • Gebruik van de outdoorterreinen & binnenlocaties (in geval van slecht weer).
 • Catering: ontvangst met koffie, thee en taart, lunch en borrel.

N.B. We kunnen de dag ook exclusief in – company verzorgen.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over onze diensten of ben je benieuwd naar onze aanpak? Neem dan contact op met Ruben Lamboo 06-48257725

Contactgegevens

Antiloopstraat 12
6531 TN Nijmegen

06-48257725